DBdent Dravograd Zobna ambulanta

MENU

Nevidni zobni aparat

Clearcorrect

Nevidni zobni aparat je ortodontski aparat, namenjen poravnavi zob, in je manj opazen kot klasični kovinski fiksni aparat. V naši ambulanti uporabljamo Clearcorrect nevidni aparat, ki je izjemno udoben, snemljiv in skoraj neopazen. Narejen je iz prozornih materialov, kar zmanjšuje njegovo vidnost med nošenjem.

ClearCorrect Nevidni zobni aparat
čiščenje nevidnega zobnega aparata

Čiščenje nevidnega zobnega aparata

Clearcorrect nevidni zobni aparati so izdelani iz večslojne medicinske plastike. Njihova prozornost, prilagodljivost in udobje omogoča brezskrbno nošenje.

Ustna higiena je ključnega pomena pri nošenju nevidnih zobnih aparatov, saj je pravilna nega zob in aparata ključna za preprečevanje morebitnih težav, ohranjanje zdravja zob in dosego najboljših rezultatov ortodontskega zdravljenja.

Pravilna ustna higiena ja ključnega pomena za ohranjanje zdravja zob in učinkovito zdravljenje z nevidnim zobnim aparatom.

Naši napotki

  1. Redno čiščenje zob: Pomembno je, da še naprej ohranjate redno rutino čiščenja zob vsaj dvakrat na dan, pri čemer bodite osredotočeni na temeljito ščetkanje.
  2. Čiščenje nevidnega aparata: Vsakič, ko odstranite aparat, ga temeljito sperite s toplo vodo. Uporabite posebno krtačko za čiščenje aparata, da odstranite morebitne ostanke hrane ali oblog.
  3. Izogibanje barvni hrani in pijači: Določena hrana in pijača lahko obarva tako zobe kot nevidni zobni aparat. Izogibajte se tisti hrani in pijači, ki lahko povzroči madeže.
  4. Redni pregledi v ambulanti: Redni obiski v ambulanti so ključnega pomena za nadzor napredka zdravljenja in morebitne prilagoditve.
  5. Izogibanje žvečilnim gumijem in lepilnim bonbonom: Žvečilni gumiji in lepilni bonboni se lahko zataknejo v aparatu ali povzročijo težave. Raje se jim izognite.