DBdent Dravograd Zobna ambulanta

MENU

Zobozdravstvene storitve DB Dent Dravograd

Zobozdravstvene storitve

V naši zobozdravstveni ordinaciji se zavedamo, kako pomembno je, da imate zaupanje v strokovnjake, ki skrbijo za vaše zdravje. Ponujamo celovit spekter zobozdravstvenih storitev, od rutinskih pregledov in čiščenja zob do naprednih posegov, kot so implantati in estetsko zobozdravstvo. Naši zobozdravniki uporabljajo najsodobnejše tehnologije, da zagotovijo najboljše rezultate z minimalnim nelagodjem. Vsak pacient je obravnavan z individualnim pristopom, ki upošteva njegove posebne potrebe in želje. Poskrbimo, da je vaša izkušnja pri nas prijetna, učinkovita in predvsem varna. Obrnite se na nas in pustite, da poskrbimo za vaš nasmeh z zanesljivostjo in profesionalnostjo, ki si jo zaslužite.

zobozdravstvene storitve dravograd

All On 4

Do lepega nasmeha že v enem tednu

Beljenje zob

Vrhunska estetska posvetlitev zob

ClearCorrect

Nevidni zobni aparati

Puljenje zob

Ekstrakcija prizadetih in poškodovanih zob

Zobni implantati

Zobni vsadki najvišje kvalitete

Bruksistične opornice

Specializirane opornice

Endodontija

Zdravljenje koreninskih kanalov

Oralna kirurgija

Apikotomija in puljenje modrostnih zob

Protetika

Estetske zobne prevleke

Ustna higiena

Čiščenje zobnega kamna

All On 4 zobozdravnik implantat Dravograd

All-On-4

V modernem zobozdravstvu obstaja več rešitev za nadomestilo ob izgubi zob. Od posameznih prevlek, do mostičkov, od delnih protez do totalnih protez za popolnoma brezzobo čeljust. Dandanes se veliko govori o metodi All on 4. Gre za metodo, ki vključuje vstavitev štirih kostnih vsadkov ali implantatov v brezzobo čeljust, na katere je pritrjena zobna proteza. Tako pacient dobi fiksno pritrjeno protezo, kar odpravlja nevšečnosti, povezane z običajnimi protezami. V naši ambulanti vam ponujamo kirurški poseg po metodi All on 4.

ClearCorrect

Nevidni zobni aparat je ortodontski aparat, namenjen poravnavi zob in je manj opazen kot klasični kovinski fiksni aparat. V naši ambulanti uporabljamo Clearcorrect nevidni aparat, ki je izjemno udoben, snemljiv in skoraj neopazen. Narejen je iz prozornih materialov, kar zmanjšuje njegovo vidnost med nošenjem.

 

ClearCorrect Nevidni zobni aparat

Zobni implantati

V ordinaciji DB DENT poskrbimo za vaš popoln in brezskrben nasmeh z vrhunskimi implantati, izdelanimi iz čistega titanija, ki je biološko najbolj sprejemljiva kovina in ne povzroča alergijskih reakcij ali preobčutljivosti.

Zobni implantati znamke NEODENT in STRAUMANN, ki jih uporabljamo v naši ordinaciji, spadajo med najboljše na trgu. Implantati so minimalno invazivna in dandanes vse pogostejša rešitev nadomeščanja izgubjenih zob. Zobni implantati vam omogočajo, da se smejite, jeste in živite resnično samozavestno.

Endodontija

Če vas boli zob in se bojite obikati zobozdravnika, naj vas ne skrbi. V naši ambulanti izvajamo brezbolečinske posege.
Koreninsko oziroma endodontsko zdravljenje zoba je postopek pri katerem se odstrani okuženo in vneto tkivo znotraj zoba, natančneje v kanalih, ki potekajo vzdolž zobnih korenin. Za uspešno zdravljenje je potrebno kanale dobro mehansko očistiti, razkužiti in na koncu zdravljenja zob napolniti s posebnimi polnilnimi materiali.

Konzervativa, zobne zalivke

Kompozitna ali bela zalivka je estetski nadomestek izgubljene zobne substance in je barvno zelo prilagodljiva. Kompoziti so sestavljeni iz organske smole ali resina, ki je kombinacija plastičnih delcev in anorganskih polnil, kot sta silica in dimithylgyoxine, ki se zlepijo s površino zoba. Sanacija zob s plombami je najpogostejši stomatološki poseg. V naši ordinaciji delamo samo bele zalivke.

Zobna protetika

Zobno protetiko delimo na: fiksno zobno protetika in snemno zobno protetika. Za pacienta izberemo tisto, ki je zanj najbolj optimalna in učinkovita. Fiksna protetika pomeni, da so zobje v ustih fiksirani oz. pritrjeni in jih pacient ne more sneti. Pri snemni protetiki pa lahko pacient protezo sname kadarkoli in vstavi nazaj v usta.
Zobna protetika predstavlja različne možnosti nadomeščanja manjkajočih ali poškodovanih zob. Pri zobni protetiki se osredotočamo na estetsko in funkcionalno zdravljenje, urejanje protez, tako delnih kot popolnih.

Beljenje zob

Zavedamo se, da so beli zobje izrednega pomena. Lep, nov in čudovit nasmeh vam zagotovimo samo v 1 uri in pol. Belimo tako rumene kot tudi že počrnele zobe, zato kako pobeliti zobe ne bi smela biti več težava. Pogosto je s časom beljenje zob potrebno ponoviti, saj zobje zaradi prehranjevanja, pitja kave in čaja ter kajenja pogosto potemnijo ali porumenijo.

Puljenje zob

Lahko ga opravi zobozdravnik. Bolj kompleksne primere, kot so impaktirani zobje, pa opravi oralni kirurg.
Najpogosteje se zobje pulijo zaradi:

  • neuspešnega zdravljenja zoba
  • ponavljajoče se vnetne komplikacije
  • neozdravljiva parodontalna bolezen
  • zobje, ki jih ni mogoče oskrbeti z zalivko ali prevleko (karies ali zlomi globoko pod dlesen)
  • zlom zoba ali korenine
  • impaktirani zobje
  • vnetna žarišča
  • ortodontska ali protetična nepravilna lega zob

Oralna kirurgija

Najpogostejši poseg v oralni kirurgiji predstavlja puljenje tretjih kočnikov oziroma tako imenovanih modrostnih zob. Modrostne zobe se najpogosteje odstrani, če le-ti povzročajo ponavljajoča se vnetja, katera spremlja močna bolečina; v določenih primerih ortodontskega zdravljenja; zaradi zobne gnilobe, ki je težko dostopna za zdravljenje, ali če modrostni zobje izraščajo v sosednji zob in s tem povzročajo okvaro sosednjega zobu.

Parodontalna bolezen

Parodontoza je zelo razširjena. Kar 90 % odraslih v Sloveniji boleha za to boleznijo. Parodontoza dejansko spada med najbolj razširjene kronične bolezni. Najpogostejši vzrok zanjo je zobni kamen, ki ga je z domačo ustno higieno nemogoče popolnoma odstraniti, zaradi česar se razvije parodontoza.
Parodontoza je v prvi vrsti zanesljiv znak pomanjkanja ustrezne ustne higiene.