DBdent Dravograd Zobna ambulanta

MENU

Estetska dermalna polnila

Hialuronska Polnila

Dermalno polnilo hialuron je naravna sestavina telesa, ki omogoča varno uporabo.
S starostjo naše telo izgublja volumen (maščobo, kostno maso, hialuron,…), kar se kaže tudi s pojavljanjem gub. Ker je hialuron telesu lastna substanca nam njegova uporaba omogoča varen način aplikacije ter povrnitev svežega, mladostnega videza.

Povrnite koži svež mladostni videz

Dermalno polnilo hialuron se uporablja v estetske namene na obrazu žensk in moških za:

  • odpravljanje obraznih gub,
  • povečanje ustnic,
  • oblikovanje lic,
  • povrnitev volumna v področju lic,
  • oblikovanje brade.

Potek posega

Področje apliciranja se temeljito očisti in omrtvi z anestetično kremo. Na željeno mesto se s tanko iglo vnese preparat . Bolečina ob posegu je v največji meri odvisna od praga bolečine posameznika ali posameznice. Po aplikaciji je potrebno področje zmasirati. Sam poseg traja približno 30 minut, odvisno od področja apliciranja ter volumna injiciranega preparata.

1 korak: Čiščenje področja

Področje apliciranja se temeljito očisti in omrtvi z anestetično kremo.

1 korak: Vnos preparata

Na željeno mesto se s tanko iglo vnese preparat

1 korak: Masaža

Po aplikaciji je potrebno  področje  zmasirati.

Po posegu

Na mestu injiciranja se po posegu lahko pojavi oteklina, občasno tudi modrica. Področje apliciranja je priporočjivo doma tudi hladiti. Oteklina večinoma izgine v 1-2 dneh. Učinek polnila pride do izraza nekje po 1 tednu in traja različno dolgo. Ker je hialuron telesu lastna substanca se po določenem času tudi razgradi. Zato učinek hialurona ni trajen.

Rezultati so lahko vidni od pol leta pa tudi do enega leta. To je odvisno od vrste polnila, stopnje zamreženja hialuronske kisline ter področja injiciranja.

Stranski učinki in možne komplikacije

Kot stranski učinek se na dan posega lahko pojavi oteklina ali modrica. Področje po posegu je najbolje takoj začeti hladiti. Pred samim posegom pa ne smete uživate zdravil, ki bi lahko zmanjšala strjevanje krvi (aspirin, nesteroidni antirevmatiki, večje količine česna ipd).

Redkeje se na mestih injiciranja pojavijo zatrdline ali vozliči. Lahko pride do infekcije ali pa se pojavi tudi asimetrija, ki se rešuje z dodatnim injiciranjem ali topljenjem hialurona.
Kljub temu velja omeniti, da je HIALURON med vsemi polnili izredno varen, saj je naraven razgradljiv in začasen.